Om Viskan Spa

Sveriges enda tillverkare av spabad

Varje spabad som lämnar vår lastbrygga i Skene, en mindre ort i den västsvenska Sjuhäradsbygden, är resultatet av en konstruktionsprocess förankrad i en lång industritradition och dess nedärvda värden. Svensktillverkat har som begrepp, historiskt sett, varit synonymt med hög kvalitet och god användarvänlighet – ett arv vi dagligen strävar efter att på bästa sätt förvalta och, därtill, förstärka. Välkommen till Viskan Spa, Sveriges enda tillverkare av spabad.

För svenska förhållanden

I Sverige kan det skilja över 50°C mellan vinter och sommar. Men det är inte kylan som är värsta utmaningen – utan den råa fukten och vinden. Med utgångspunkt i detta konstruerar vi därför våra spabad med följande fördelar: marknadens tjockaste skal, sittdjup som är djupare än konkurrenternas, en unik reningsprocess som gör vattnet renare än dricksvatten, driftsäkert styrsystem, och välisolerade lock som minimerar värmeförlust.

Viskan spabad är testade och godkända för den europeiska marknaden – För ett tryggt köp!

EMC-direktivet (2014/30/EU) är ett EU-direktiv som gäller elektromagnetisk kompatibilitet inom Europa. Det syftar till att undvika nationella särkrav genom att lagstiftningen begränsas till övergripande krav för säkerhet, hälsa och miljö, eller andra krav av allmänt intresse, och utrustning skall därför CE-märkas innan den får placeras på marknaden. Med CE-märket visar tillverkaren att produkten uppfyller alla väsentliga krav, både i EMC-direktivet, men även i andra relevanta direktiv.

Testet på Statens provningsanstalt visar att, på testade punkter, uppfyller Viskans spabad gränser för emission och immunitet satta enligt EMC-direktivets kompatibilitetsnivåer. Gränsen för högsta tillåtna emission (EN 61000-6-3:2007/A1:2011) är lägre än kompatibilitetsnivån för en viss elektromagnetisk störning. På motsvarande sätt är gränsen för lägsta tillåtna immunitet (EN 61000-6-1:2007) högre än kompatibilitetsnivån för en viss störning. Läs hela rapporten från SP via knappen nedan.

Gör ett tryggt val

Som ägare av ett Viskan Spa bad skall du känna dig trygg och säker i ditt köp. Viskan Spa har lång erfarenhet inom området och valet av komponenter, noggrannhet och kunskap är viktiga ingredienser för att produkten skall bli bra och hålla länge.

Dock kan saker och ting ändå gå fel ibland och då är det viktigt att du som kund snabbt skall få hjälp. Under fliken ”kontakt” hittar du telefonnummer och mailadress till oss. För att vi snabbt skall kunna ge dig rätt service ber vi dig ha kvitto och garantinummer tillhands.

Till våra spabad lämnar vi följande garantier:

  • 10 års ram/stomme garanti
  • 8 års garanti på alumipanelen.
  • 5 års skal garanti mot krackeleringar och missfärgningar
  • 3 års komponentgaranti
  • Fråntaget komponentgarantin är belysning, nackkuddar, UV-C lampa/ozongenerator, thermolock och filter då dessa är förbrukningsvaror med varierande livslängd

Ovan garanti gäller för spabad som används för privat bruk.

Vid garanti-/service ärende
För att vi skall kunna utföra ett garanti-/service ärende är det mycket viktigt att alla sidor av badet står tillgängligt för vår servicemontör. Vi står inte för någon kostnad förknippad i samband med att få spabadet tillgängligt för service/garanti.

Beställ katalog

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.